Ordinary life - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rowan - WaarBenJij.nu Ordinary life - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Rowan - WaarBenJij.nu

Ordinary life

Blijf op de hoogte en volg Rowan

07 Oktober 2014 | Suriname, Paramaribo

Hallo hallo!

Hier weer een blog van mij. Wat gaat de tijd toch snel, ik ben deze week begonnen aan mijn 7e stage week en elke keer als ik daar aan denk, voel ik stress, want dat betekend nog maar ruim 13 weken voor mijn afstudeer onderzoek! Dan moet alles af zijn en ingeleverd worden.

Vorige week donderdag hadden we salsa les examen, gelukkig zijn we allemaal geslaagd! Vrijdag gingen we uit eten voor Vera haar verjaardag en daarna zouden we naar een Karaokebar gaan. Tenminste, dat dacht Vera. In werkelijkheid hadden we een party bus geregeld (= een bus zonder dak met hele harde party muziek waarmee je door de stad rijdt). Er was nog een andere jongen jarig en de bus zou gedeeld worden. In werkelijkheid moest er een tweede bus gebeld worden omdat er zo’n grote groep mensen was om mee te gaan. Het was erg gezellig op de bus, met alleen maar Nederlanders. Na 1 uur rond te hebben gereden, kwamen we weer bij ons start punt en gingen we door naar discotheek Touché. Alles bij mekaar was het weer half 6 voordat ik bed lag hahaha.

Zaterdag hebben we met het hele huis niks uitgevoerd. Iedereen lag of te hangmatteren (het zelfverzonnen voor in een hangmat hangen) of in bed tv series te kijken op hun laptop. ’s Avonds hadden Marjolein en Anna twee meiden uitgenodigd van hun opleiding om wat te komen drinken, en hoewel eigenlijk niemand zin had om sociaal te moeten doen was het wel erg gezellig.

Zondag had iedereen andere plannen, Ruby en Julia gingen naar het hotel Krasnapolsky om te zwemmen, Julia Marjolein en Anna gingen op dolfijnen toer en ik zou met een ander meisje op een motor beurs gaan kijken. Viel dat even tegen, we kwamen daar rond half 4 aan en was er eigenlijk vrij weinig te doen behalve een paar voertuigen bekijken die er stonden. Bleek dat de shows en stunts pas rond een uur of 6 (lees Surinaamse tijd 7) uur zouden beginnen. Dus zijn we na een kwartier maar naar Els haar huis gegaan, daar gezellig wat drinken. Later kwamen er ook nog andere en hebben we met zijn alle pizza gegeten.

Maandag was ik de hele dag vrij ivm een Moslim feest. Niemand was verder vrij, maja bij de VN gaat het wel vaker anders. Zo is er vrijdag ook een nationale feestdag (Dag van de Marron), maar omdat dit een inheemse feestdag is, erkent de VN deze niet dus moeten we gewoon werken. Wel balen, want donderdag is er een heel groot “welkom to Suriname – stagiaires” feest dat ik niet ga/wil missen.

Ik was van plan om maandag mijn pakketje bij het postkantoor op te gaan halen, daarna te gaan winkelen en voor de eerste x naar de sportschool te gaan. Om 10 uur kwamen Marjolein en Anna al weer terug van stage, er was niks te doen. Deze week is hun derde week in Suriname en eigenlijk zouden ze nu aan hun tweede stage week zijn begonnen, maar dat loopt allemaal anders, zoals altijd hier. Dus in plaats van winkelen (waar het zo wie zo eigenlijk veel te warm voor was), zijn we met zijn drieeen naar hotel Zin gegaan, om daar lekker te gaan zwemmen. Na lang twijfelen ben ik om kwart over 4 toch maar op mijn fiets gestapt naar huis, zodat ik om 5 uur bij de sportschool kon zijn om een les Taebo/BBB te volgens. Het eerste half uur bestond uit Taebo; allerlei combinaties van kickbox schoppen en uithalen met je armen op muziek. En het tweede half uur focuste zich op Buik, Billen en Borst oefeningen. Het voelde wel heftig, om een uur lang non stop bezig te zijn in een ruimte zonder airco maar wel met ventilatoren. Ook omdat ik natuurlijk al een tijdje niet echt gesport hebt. Maar het was over het algemeen erg leuk en het is goed denk ik om weer fit te worden voor rugby. Ik ga proberen 2/3 keer in de week heen te gaan.

Vanavond hebben we een soort van prijs uitreiking van salsa. Morgen ga ik met stage het binnenland in, naar Gunsi voor de opening van een project. Wordt hartstikke leuk denk ik, gratis trip. Het enigste nadeel is dat we al om half 7 moeten verzamelen en we waarschijnlijk vooral onderweg zijn. Op de plek zelf zijn we maar een paar uur.
Donderdag dus dat grote feest/pool party en daar zit ook weer party bus bij! Verder is er vanaf woensdag de Carribean Week of Agriculture (een beurs over landbouw) waar mijn werk zal staan. Hier zal ik waarschijnlijk ook nog een paar dagdelen moeten zijn. Zondag gaan we proberen naar White Beach te gaan; een populair strand aan een rivier. Lekker dagje chillen.

Ons volgende tripje staat gepland op 25/26 Oktober naar Brownberg/Ston Island.

Zo, nu zijn jullie weer even up to date, tot de volgende x!

Liefs,
Rowan