Oud en Nieuw, scriptie inleveren en back in NL - Reisverslag uit Wittelte, Nederland van Rowan - WaarBenJij.nu Oud en Nieuw, scriptie inleveren en back in NL - Reisverslag uit Wittelte, Nederland van Rowan - WaarBenJij.nu

Oud en Nieuw, scriptie inleveren en back in NL

Blijf op de hoogte en volg Rowan

13 Januari 2015 | Nederland, Wittelte

Nou dat was het dan, mijn geweldige avontuur in het o-zoooo mooie Suriname. Terug in Nederland zijn heeft voor en nadelen, positieve en ‘even-wennen’ dingen. De muggen bijvoorbeeld, en Tropical Bush zal ik absoluut niet missen. Net zo het afval dat overal op straat rondslingert en de zwerfhonden. Verder het eeuwige gefluit naar Barka meiden door de lokale mannen (of zal ik het misschien stiekum toch een beetje missen?). Wat ik absoluut wel zal missen, zijn mijn lieve en leuke huisgenootjes van de Kwattaweg, het heerlijke warme klimaat, de prachtige natuur en de vrijwel altijd vriendelijke en behulpzame bevolking. Suriname is zo veel meer dan ik er van het verwacht. Je moet het land echt zelf beleven om te weten hoe geweldig het is.
Nu zal ik eerst nog even een sprongetje in het verleden doen, want jullie hebben nog wat tegoed! Eind december hadden we kaartjes voor 2 feesten gekocht op verschillende dagen en wisten we ook al waar we oudjaarsdag zouden zijn.

Het eerste feestje van de party-triatlon in December begon met een te gek feest bij Oase. Dit is een groot sportterrein waar ook regelmatig evenementen worden georganiseerd. Er waren drie podiums met totaal verschillende muziekstylen. We ging vroeg heen hadden we besloten, omdat we nog 2 avond erna ook nog wouden feesten en dus niet helemaal kapot wouden gaan en we wouden daar eten. Ruby moest zelf 30 dec als 1 jan werken op de feesten waar wij heen gingen. Ze had verteld dat er lekkere eettentjes zouden zijn. Dus eerst lekker gegeten en daarna de rest van de avond gedanst.

De volgende dag was het oudjaarsdag en zouden we met het hele huis de stad in gaan. Het feest zou s ochtends al om 10 uur beginnen. Rond een uurtje of 11 gingen wij op pas, lopend richting de stad (wat zeker een half uur lopen is, niet te onderschatten in de warmte van SU). We namen geen taxi, omdat we niet zeker wisten of ze reden en lopend zouden we veel meer zie hoopten we. Onderweg bleek dat er wel bussen reden, en de helft van de groep stapte in een bus om naar het centrum gereden te worden. Voor ons was geen plaats meer, dus wij hebben onze tocht te voet gevolgd. We zouden de anderen ook niet meer zien tot s avonds weer thuis.

Het eerste wat we tegen kwamen, ongeveer halverwege onze looptocht, was een super lange rij met rotjes die op de grond lagen. Het duurde even voordat alles klaar was gelegd, maar toen had afgestoken werd hadden we meer dan 5 minuten geknal en rondvlieg vuurwerk om onze oren. Op advies van verschillende collega’s hadden we allemaal een mondkapje en oordopjes aangeschaft. En dat was ook zeker nodig!
Onze tocht vervolgende we naar het centrum, waar alle straten vol waren met mensen, overal muziek uit huizen kwamen en allemaal kleine kraampjes stonden waar je drank kon kopen. Verder werden er vele rijen met vuurwerk afgestoken, in die zeer volle straten. Weer gewapend met onze mondkapjes en oordopjes bekeken we in alle rust die, voor ons nieuwe, tafereel. Hoe anders was oudjaarsdag hier in vergelijking met Nederlands. We liepen nog naar de waterkant, hebben daar wat gedronken en een erg gezellig surinaamse-nederlandse ouder stel leren kennen. We besloten nog een verlate lunch te nemen bij ’t Vat en vervolgens liepen we naar huis.

Thuis deed iedereen een dutje, namen we een douche, maakt we diner en gingen we weer richting de stad, weer te voet. We besloten bij het straatfeest voor t Vat te gaan kijken, wat de hele week al een enorm feest leek te zijn. Het was er gezellig, met een erg drukke menigte. Rond half 11 hebben we nog even gekeken bij Zus&Zo en een uurtje later vertrokken we richting het taxi bedrijf vlak bij ons huis, waar we weren uitgenodigt voor een nieuwjaarsfeest en daar was de rest van het huis ook.

1 januari gingen we naar een feest waar oa de Party-squad zou optreden. Iedereen was inmiddels best moe, maar goed het laatste feestje om dit mooie nieuwe jaar in te luiden. 3 feestje achter elkaar was behoorlijke heftig, maar het was wel erg leuk omdat alle drie zo verschillend waren.
Ondanks al het gefeest, moest er ook nog gewerkt worden, want maandag 5 januari moest ik mijn scriptie inleveren. Veel moest er niet gebeuren, alleen nog de puntjes op de Ï. Uiteindelijk had ik zondagavond nog wat problemen met mijn laptop, waaardoor er toch nog wat stress was en ik maandag niet met een volledige vertrouwen mijn scriptie heb ingeleverd. Maar het komt vast wel goed….. morgen hoor ik!
Na maandag mijn scriptie ingeleverd te hebben, heb ik mijzelf maandag middag en dinsdag vrij gegeven! Tijd om nog even een beetje bij te kleuren. Woensdag was het tijd om dan eindelijk mijn visum op te halen, mooi op tijd zo een week voor mijn vertrek. Donderdag was het tijd om mijn Prezi voor te bereiden, voor mijn presentatie op vrijdag. Na mijn presentatie hadden we nog een laatste lunch op het werk en toen was het tijd om afscheid te nemen. Stage zat er nu echt op!

Vrijdagavond hadden we een relaxed huisavond, want het plan was om zaterdagavond nog 1 x goed uit te gaan (of in ieder geval de laatste x voor Marieke, Esther en mij). Zaterdag ochtend heb ik met Julia souvenirs geshopt. S avonds zou de huisbazin koken en hadden ik wat mensen uitgenodigd voor een soort afscheidsborrel om vervolgens nog een laatste rondje op een partybus te doen en afgezet te worden bij Zsa Zsa Zsou. Zondag nog de allerlaatste mogelijk aangegrepen om van de zon te genieten samen met Marieke. S avonds gingen we uiteten bij Dumpling, waar we allemaal kleine Chinese hapjes aten. Erg lekker en gezellig. Zoals iedereen die ons huis tot nu toe heeft verlaten, heb ik ook een afscheidscadeautje gekregen: een super leuk SU hemd met de namen van iedereen er op!

Maandag ochtend heb ik mijn fiets weggebracht en daarna voor de laatste keer Roti geluncht samen met Julia en Barbara. Vervolgens was het tijd om te douche, om te kleden voor de reis en de laatste spullen in mijn koffer te stoppen. En daar was de taxi al, tijd om afscheid te nemen en naar Nederland te gaan. Wat raar dat het dan echt ten einde was.
Ik deelde een taxi met twee andere jongens en eigenlijk hebben we de hele reis samen gedaan. De vlucht ging snel en we kwamen zelfs een half uur eerder op Schiphol aan dan gepland. Helaas heb ik nauwelijks geslapen onderweg, dus vandaag was een lange dag.
Op Schiphol stonden papa mama en karin op mij te wachten inclusief een spandoek! Een van de twee jongens is ook nog met ons mee gereden richting het Noorden. In meppel hebben we hem bij het trein station afgezet. En toen tijd om naar huis te gaan!

Dus, dat was het mijn afstudeerstage. Morgen hoor ik dus of ik het gehaald heb. Als dat zo is, moet ik nog 3 dingen doen de komende maand en dan heb ik officieel mijn HBO gehaald! De maanden daarna wordt kijken wat ik wil gaan doen, doorstuderen of werken. Of misschien nog een ander buitenlands avontuurtje? Hahaha wie weet….. Jullie horen het ;)